Taknemmelighed

Taknemmelighed

Det er jul – sikke en skøn tid, i hvert fald for langt de fleste. Juletiden kan være stressfuld, hvis man ikke er opmærksom på, hvad man tænker og føler – altså med mine ord ”hvordan man vibrerer”. Nogle mennesker bliver stressede, fordi de ikke føler, de har økonomien til at kunne give de gaver, de i virkeligheden allerhelst vil købe, for at vise kærlighed til deres kære. Desværre er der også mange, der er alene, de har måske slet ingen at give en gave. Juletiden kan måske for nogle forstærke følelse af ensomhed indeni. Har man nogle kære i himlen, kan man med hjertet invitere dem indenfor og måske på den måde mærke dem. Sådan gør jeg det selv. Jeg har stor medfølelse, for dem der føler sig alene, det er en forfærdelig følelse.

Jeg kommer af en stor familie – jeg har fire søskende, og der er stor aldersspredning. Mine ældre søskende fik børn, da jeg stadig selv var barn, så jeg har altid været en del af noget større. Selv om man kommer af en stor familie, kan man godt føle sig alene. Med en stor familie kan der også være noget uro.  Det kan for nogle være stressende at mødes med hele familien – der kan være småkonflikter, man næsten ikke orker – vær opmærksom på dig selv her, er der ved at opstå uro/dårlig energi indeni, så gå for dig selv – gå f.eks. ind på badeværelset og fokuser på dit hjerte. Forestil dig, at du trækker vejret gennem hjertet og fokuser på noget dejligt. Du kan også gå en tur – pas godt på dig selv. Jeg tror, der er noget at grine og græde over i alle familier, men hvad med at prøve at få det bedste ud af det, og måske i virkeligheden være taknemmelig over at have en familie.

Julen er for nogle mennesker slet ikke en glædelig tid. Jeg har hørt nogle sige, at julen er et forfærdeligt ræs – totalt stressende og alt alt for dyr.  Julen i sig selv er ikke dyr, og det er vel lidt vildt at kalde julen for stressende – den er der, vel egentlig bare som en højtid – man kan bare lade julen være ved det – eller kan man? Måske bliver det hele skruet lidt for meget op indeni, med alt det man gerne vil. Vi skal have hjemmelavet dit og dat, der skal pyntes, der skal laves alle mulige forberedelser – og de koster i både tid og penge. Og nu har jeg endda slet ikke nævnt ”gaveræset” som jeg har hørt det blive kaldt. Men hvem er det der dikterer, at det skal være på den måde? Er det medierne? Er det presset fra vores familie? – man kan komme med alle mulige undskyldninger for hvorfor, man presses til det. Men reelt er det måske en selv, der skaber presset.

Julen er nydetid – hvis man har tid altså. Hvad nu hvis alle fik nedsat arbejdstiden til 30 timer i december og skoledagene også blev forkortet, så ungerne kom før hjem? Bare en lille tanke. Og selvfølgelig til samme løn  😀 Uha da nej, det kan man da slet ikke, det ved jeg jo godt – desuden er der også altid vildt travlt op til jul på alle virksomheder, for leveringerne skal jo overholdes, og der er jo i forvejen rigeligt med produktionsstop i juledagene….  Det var også bare en juletanke  😀

Jeg spurgte et kært familiemedlem, hvad de mon kunne ønske sig – ingenting sagde hun. Vi køber selv, det vi mangler – og vi orker faktisk heller ikke alt det der bytteri – men sådan har I det jo også, sagde hun til mig…. Næ sådan har jeg det da slet ikke – jeg elsker at købe og især give gaver. Jeg elsker at glædes over, at jeg har købt lige den der gave, der ser perfekt ud til hver enkelt. Og nej det er temmelig sjældent, jeg bytter mine gaver. I dag er det jo også ret nemt at vide præcist, hvad andre ønsker sig – man kan jo bare bede om et link til internettet for at se gaven, eller man kan sende en mail med billeder, af det man ønsker sig. Denne ide er ikke min, jeg synes, den er rigtig god.

Jeg overhørte engang en, der sagde, at det da godt nok var skønt, at der ind imellem var nogen, der udtrykte ægte taknemmelighed for en gave – hm…. Tænk lige engang over det….. hvordan modtager du en gave eller et kompliment? Er tak nok og ligefrem rigeligt og i overkanten? Eller kan man give og vise ægte taknemmelighed, der kommer mere fra hjertet?

Taknemmelighed er en af de følelser, der virkelig får vores vibration i vejret. Jo mere taknemmelige vi er i vores liv, jo bedre har kroppen det – og sjovt nok så virker vi mere tiltrækkende på alt det gode i livet, hvis vi er taknemmelige. Hvis man er utaknemmelig og rent ud sagt et brokhovede, har man det ikke godt i kroppen – vores energi svækkes ved negativitet. Tror du mig ikke, så vil jeg bede dig lave denne lille øvelse, den tager ikke ret lang tid, men hvis du er villig og grundig, kan du mærke en forskel.

Du tager et stykke papir, og deler siden i to med en streg – i den ene spalte skriver du alt det, der er træls, dumt og irriterende – du må gerne skrive noget ned fra tidligere, bare det er noget, der virkelig er SÅ dårligt. I den anden spalte skriver du alt det, der gør dig glad – en god kop morgenkaffe, solnedgangen, ferier, massage, eller dit kæledyr, – skriv det ned, der virkelig giver dig en YES-følelse.

Giv dig tid og skriv, gerne en masse ned. Vælg nu noget fra hver kolonne og tænk først på det fra den dårlige side – mærk hvad det gør indeni at føle netop dette. Sid stille og mærk efter. Måske føler du vrede, sorg, måske en følelse af sammentrækning, måske stress eller noget helt andet…

Tænk derefter på det du har valgt fra YES-spalten – mærk hvad der sker indeni – hvordan er følelsen? Bliver du glad, let eller noget helt andet…..

Jeg har få gange oplevet personer, der intet føler hverken det ene eller det andet sted. Mavefornemmelsen og hjerteenergien er ligesom en muskel – bliver den aldrig aktiveret, fordi hjernen altid er den, der ved bedst og derfor undertrykker hjertet, er hjerteenergien slap. Men den kan trænes, tro mig, jeg ved, hvad jeg taler om her, for jeg har selv oplevet det. Se evt. min artikel om “Hjertetæmmeren der burde fyres”. Hjerne kan have så stor magt, at man slet ikke kan mærke sin krop – det er ikke sundt, vil jeg lige tilføje!

Stop stresseriet, stop med at købe for dyre gaver, stop dig selv i at glemme at være taknemmelig – nyd dig selv, naturen og livet – og vær taknemmelig. Taknemmelig for at solen står op hver dag, taknemmelig for de bekvemmeligheder de fleste af os har i dag i forhold til for 100 år siden. Ja man kan blive ved og ved med at finde noget at være taknemmelig over, hvis bare man tænker lidt over det.

Jeg er så taknemmelig for, at du læser med – jeg ønsker dig en jul i kærlighed og et nyt år, der bringer alt det bedste af det bedste til dig!  😀

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *